پژوهشی درمورد سلامت روان

توسط انصار خوگر
احتمالا تاکنون برایتان پیش آمده است که روزهایی را ناراحت بودهاید، خلق غمگینی داشتهاید، فاقد انگیزهی لازم برای انجام کارهای خود بودهاید، خواب و اشتهای شما بههم ریخته بوده و امید خود را از دست دادهاید. تمام این علائم ممکن است برای همهی ما پیش بیاید؛ اما تصور کنید افرادی را که بیشتر روزها را در این حالت بهسر میبرند. داریم در مورد افسردگی صحبت میکنیم؛ اختلالی روانی که زندگی فرد را تحتتاثیر خود قرار میدهد. ممکن است برای شما هم جالب باشد بدانید یک فرد افسرده در چه زمینههایی از زندگی خود دچار کارکرد بد میشود یا چه عواملی بر روی افسردگی تاثیر میگذارند و شغل، تحصیلات، سن، جنس و موارد دیگر چه تاثیر بر روی افسردگی و سلامت روان دارند.
سالانه صدها پژوهش در مورد افسردگی و متغیرهای همبسته با آن صورت میگیرد. پژوهشهایی که نتایج آن برای تببین و پیبردن به زوایای گوناگون این مشکل مفید است. بهطور سنتی در کارهای اینچنینی، پژوهشها بهصورت مراجعه مستقیم به افراد و مصاحبه و پرسشنامه و… بوده است. با پیشرفت تکنولوژی و استفاده بیشتر افراد از این فناوریهای نوین پژوهشهای آنلاین به عنوان روشی نوین جایگاهی جدید یافتهاند.
امروز نقش و جایگاه رسانهها بهگونهای است که نمیتوان زندگی را بیحضور آنها قابلتصور دانست. رسانهها فقط وسیلهی سرگرمی نیستند؛ بلکه در بسیاری از جنبههای فعالیت اجتماعی و فردی ما دخالت و نقش دارند.
در این میان بحث سلامت روان و رسانه بیش از پیش اهمیت پیداکرده است و توجه متخصصان چه در زمینهی آموزشهای مختلف به افراد و یا استفاده از رسانه و تکنولوژی در جهت تحقیقات، به این حیطه معطوف شده است. ما در بپرسیم بر این جنبه از پژوهشهای آنلاین تاکید زیادی کردهایم و در راستای مسئولیت اجتماعی خود اولین پژوهش را با عنوان «بررسی سلامت روان کاربران ایرانی و عوامل تاثیرگذار بر آن» این حوزه را انجام دادهایم تا با بررسی این مساله قدمی هرچند کوچک در راستای آگاهی بخشی به عموم برداشته باشیم. امید است نتایج این پژوهش گامی کوچک باشد برای اهمیت دادن بیشتر به بحث سلامت روان و تأثیر آن بر زندگی افراد.
برای مطالعه دقیق تر و دریافت فایل کامل گزارش به صفحه دریافت گزارش وبسایت بپرسیم مراجعه کنید.
در این گزارش پژوهشی که به صورت توصیفی-تحلیلی انجام شده از روش نمونه گیری کوکران استفاده شد؛ و ۲۱۱ نفر از نمونه مورد تحقیق زن و ۲۱۳ نفر مرد بودند. همچنین ارتباط میان میزان افسردگی با عواملی همچون جنسیت، سن، سطح تحصیلات، وضعیت اشتغال، میزان ساعات وقتگذرانی در اینترنت، وابستگی به دخانیات، میزان بیرون بودن از خانه فرد بررسی شده است.
- در این پژوهش به دنبال یافتن پاسخی برای سوالات زیر بودیم:
- آیا میزان افسردگی بین زنان و مردان متفاوت است؟
- آیا میزان افسردگی بین افراد شـاغل و بیکار متفاوت است؟
- آیا میزان افسردگی بین سنین مختلف متفاوت است؟
- آیا بین میزان افسردگی و سطح تحصیلات رابطه وجود دارد؟
- آیا بین میزان افسردگی و مصرف دخانیات رابطه وجود دارد؟
- آیا بین میزان افسردگی و ساعات وقتگذرانی در بیرون از خانه رابطه وجود دارد؟
- آیا بین میزان افسردگی و نحوه و ساعات وقتگذرانی در اینترنت رابطه وجود دارد؟
از شما دعوت میکنیم تا این گزارش جذاب را بخوانید و نظر خود را با ما در میان بگذارید.
افسردگی در زنان بیشتر از مردان است که یکی از دلایلش اینه که مردان در بیرون از خانه اند و کمتر فرصت دارند به مشکلاتشون فکر کنند و افسردگی در افراد بیکار ک مشغله ای ندارند بیشتر است
[…] توانستیم اولین گزارش عمومی بپرسیم با موضوع «سلامت روان» منتشر کنیم که بازتاب خوبی […]
[…] منبع: وبلاگ پرسیم […]
[…] است بتوان با پژوهش هایی نظیر بررسی افسردگی که توسط بپرسیم انجام شده، به متخصصان این حیطه و افرادی […]